Sobre veritats absolutes

carlesmarcos Contes i rondalles Hacer un comentario

Bon dia tingueu !!! Tot problema o conflicte té diverses veritats. No hi ha una veritat absoluta !. Tot i així ens obcequem a buscar la solució que ens ve primer a la nostra caparró sense donar-li moltes més voltes. ¡Ai! I és que totes les veritats són mitges veritats, cap absoluta.
“Un jove que havia estudiat lògica, va acudir a un rabí i va sol·licitar ser instruït en Talmud.
– ¿Lògica? – va preguntar el rabí – Dubto que això sigui suficient per estudiar Talmud, però et faré una prova. Suposem que dos homes baixen per una llar de foc, un surt amb la cara neta i l’altre amb la cara bruta Quina es renta la cara?
– Això és fàcil, el de la cara bruta – va respondre l’estudiant.
– Incorrecte – va dir el rabí – El de la cara neta. Vegem: el de la cara bruta mira al de la neta i pensa que la seva cara també està neta. El de la cara neta mira al de la bruta i pensa que la seva cara està bruta, així que ell es renta la cara.
– No vaig pensar en això – va admetre el jove – Deme una altra oportunitat.
– Tornem a començar. Dos homes baixen per una llar de foc, un surt amb la cara neta i l’altre amb la cara bruta Quina es renta la cara? – plantejar el rabí.
– Acabem de respondre-: aquell amb la cara neta – va contestar l’estudiant.
– No. Tots dos es renten la cara, – va dir el rabí- Aquell amb la cara bruta mira al de la neta i pensa que la seva cara està neta també. Però el de la cara neta mira al de la bruta, i pensa que la seva cara també ho està, llavors es renta. Quan el de la cara bruta veu que el de la neteja renta la cara, ell també es renta. Per tant tots dos renten la cara.
– No em vaig adonar d’aquesta alternativa, – va expressar el jove- Deme una altra oportunitat.
– Està bé. Dos homes baixen per una llar de foc, un surt amb la cara neta i l’altre amb la cara bruta Quina es renta la cara? – va preguntar el rabí.
– Tots dos renten la cara, – va respondre amb èmfasi l’estudiant.
– No. Cap dels dos, – va dir el rabí-. Aquell amb la cara bruta mira al de la neta i pensa que la seva també ho està. El de la cara neta mira al de la bruta, i pensa que la seva cara també està bruta. Però quan ell veu que l’home de la cara bruta no es renta, ell tampoc es renta. Per tant cap es renta.
– Una última oportunitat i li demostraré que puc estudiar Talmud, – va demanar el jove.
– Dos homes baixen per una llar de foc, un surt amb la cara neta i l’altre amb la cara bruta Quina es renta la cara? – va tornar a plantejar el rabí.
– Cap – va exclamar triomfalment l’estudiant.
– Veus ara per que la lògica no és suficient per estudiar Talmud? Com és possible que dos homes que baixen per la mateixa xemeneia, un surti amb la cara bruta i una altra amb la cara neta? – va suggerir el rabí. ”

¡Os deseo un feliz día! ¡Nos vemos en facebookTwitter o en Linkedin…!!! Y si queréis likear, retweetear y sharear, ¡no lo dudéis…! ¡yo agradecido!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *